-->

Tutorial : Cantikkan Post Title

 
Preview :
Hazirah dah agak dah ada yang akan request haha xD 
nak buat jugak ke ? jom !
Template designer : cari kod post-title atau seakan-akannya di bahagian Template
Classic template : cuba cari kod untuk title punya (hazirah tak tahu kod nya apa)
gantikan dengan kod di bawah ...
preview , kalau puas hati boleh save :)
.post-title {
padding-bottom:5px;
padding-left:30px;
margin:20px;
text-align:left;
border-bottom: 2px inset #c5adab;
background:url(http://media.tumblr.com/tumblr_mc467s2Gzs1qdlkyg.gif);
background-repeat:no-repeat;
font:14px arial ;
font-color: #F5D0A9;
letter-spacing:2px;
-webkit-transition: all 0.5s ease;
-moz-transition: all 0.5s ease;
-o-transition: all 0.5s ease;
display:block;
}
MY OWN CODING !! DO NOT RE-POST , haha syok sendiri , macamlah ada yang nak re-post tuto ni :3
   

4 comments :

Mrs. Sarah said...

kak hazirah, saya guna tau. haha XD

Hazirah Muslim said...

@Mrs. Sarah gunalah selamat berjaya ^^ haha

Siti Aisyah said...

ade untuk simple template x ?

Hazirah Muslim said...

@Siti Aisyah Dah dinyatakan di atas. Template designer tu merangkumi semua template, simple , denim etc :)