-->

Tutorial : Cantikan Cbox

 


Live preview :

le rules
le rules
le rules


#amacam cantik tak ? mueheheheh
basecode credit

nak buat jugak tak ? rasanya ramai yang tanya tapi Hazirah malas nak bagi design sama so just bagi basecode tu je , tapi sekarang Hazirah dah tak pakai design tu , kini korang boleh guna hohoho :)

Template designer : paste kod dalam HTML Javascript di bahagian Layout
Classic Template : letak di tempat yang anda ingin ia muncul

<style>
.bayu{
width:260px;
border-radius:10px;
background:url(http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/303784_400304286711449_1920457750_n.jpg);
background-position:1% 65%;
background-size:360px;
padding:15px;
font:13px arial;
letter-spacing:1px;
border:2px solid #ffbbbb;}
.cinta{
width:250px;
border-radius:5px;
background:#fff;
border:2px solid #eee;
padding:5px;
opacity:0.7;
text-align:left;
color:#000;
overflow-x: hidden;
}
.luna{
color: white;
text-align:left;
font:15px arial;
}
</style>
<div class="bayu">
<span class="luna"> ♥</span> le rules
<span class="luna"> ♥</span> le rules
<span class="luna"> ♥</span> le rules
<div class="cinta">
<div>
<iframe allowtransparency="yes" frameborder="0" height="75" marginheight="0" marginwidth="0" name="cboxform" scrolling="no" src="http://www7.cbox.ws/box/?boxid=529008&amp;boxtag=mbz6jq&amp;sec=form" width="100%"></iframe></div></div>
</div>

lalala  : tukar kepada peraturan anda sendiri 
lalala : : url background 
lalala  : tukar kepada kod cbox anda , 
edit kod di sini dahulu , semoga berjaya :)


6 comments :

Nisha Nisrina said...

Nice tuto ^^

Hazirah Muslim said...

@Nisha Nisrina tq :)

Pyka Zamberi said...

npe xbleh nak copy..??

Hazirah Muslim said...

@Pyka Zamberi aik ? Tak boleh ? Hazirah buat boleh je, cuba highlight then right click then copy atau highlight then tekan button ctrl+c

Pyka Zamberi said...

boleh mmg boleh tp nnti yg tercpoy cme 'le rules'..tu je..dua2 cara tu sye da gne..pastu nnti kluar ayat see more at hazira muslim n etc..np eh..??

Hazirah Muslim said...

@Pyka Zamberi ha ah lah, tak tahu kenapa O.O kalau rajin taip balik lah huhu :(