-->

tutorial cute icon follow cursor

selamat pagi , pembaca !
ini first time buat tuto , walaupun hanya seorang yg request , 

tapi disebabkan terlalu boring , nak buat satu tuto ni je
iaitu TUTO CUTE ICON FOLLOW CURSOR :)
tahu tak apa benda nya ni ? alah yang ni lah :


amacamm , comel tak ?
dgn lafaz bismillah , jum belajar ...

1.  Mula-mula pergi ke sini
pesanan kpd pengguna Chrome , anda boleh translate ke English dgn menggunakan right-click, 
tapi kalau rasa diri tu paham bahasa Jepun , teruskan je lah ...

#click untuk lebih jelas
ada 2 cara sama ada pilih terus or buat sendiri 
2.  kepada yang nak buat sendiri . sila buat akaun dulu , isi tempat kosong dgn jawapan yang tepat . lepastu , log-in akaun korang untuk sahkan .
3. bila dah confirmkan . log-in lah cursor switch tu
4. klik gmbar hammer tu
 
sebenarnya kalau malas sangat , boleh pilih effect yg disediakan , hewhew
7 . pandai - pandai koranglah upload dan pilih
8. Click mana-mana yg patut :
9 . then , bila save akan keluar , klik link yg atas sekali 
10 . Paste kod yg korang copy seperti di bawah ke dalam HTML/Javascript
11 . Save !
Untuk pengetahuan korang , effect ni boleh on/off , nama pun cursor-switch :)
sudi-2 komen bagi sesiapa yang dah cuba tuto ni  :)
klik sini kalau nak sorokkan suis . kalau blog tu dah memang kosong tak perlulah sorokkan , biar penuh sikit sidebar tu (:

12 comments :

balqis fatini said...

aikk ?? buat tuto ?? nk itot jugak lah .. sbb yg aku pakai skrg ni kan yg 'org laen' yg buat .. nk torai boat sondri punye lah pulakk ...

balqis fatini said...

rajin buat tuto .. haha .. rajin2 ..

Warna-Warni Kehidupan said...

macam best , nak try jugaklah :)

Hazirah Muslim said...

@balqis fatini sila-sila ikut tutorial ni :) rajin ? itu pun nasib baik ada yg tanya , tak tanya tak buatlah :P

Hazirah Muslim said...

@Warna-Warni Kehidupan dah try ke belum ? semoga berjaya :D

✸Wanny✸ said...

Thanksssss tag ;D
Dan saya amik tau, thanks for the tuto.

Hazirah Muslim said...

@✸Wanny✸ my pleasure :)

balqis fatini said...

buleh x kasi tuto mcm contohnye , cursor switch ni ,, die punye switch tu x de , tapi bende tu still ade kat blog cume widget die je x nmpk .. mcm kat blog hazirah jgak lah .. phm ke ?? dulu dh pernah buat tapi luperr.. boleh?

Hazirah Muslim said...

@balqis fatini boleh , tapi bukan sekarang nantikan jelah...

FairuzAqilah said...

thanks! :)

Hazirah Muslim said...

most welcome FairuzAqilah

Nurul said...

thx for this tuto! dah lama cari! :D