-->

Jamuan Mesra Kanak- Kanak



Hye Readers semua ! Apa khabar ?
Hari ni hari yang sangat menyeronokkan bagi Hazirah :)
Nak tahu tak kenapa ? tak nak tahu ? nak bagi tahu jugak :P

Pagi tadi , ada sekolah ganti , TAPI Hazirah dan kawan-kawan dijemput ke Jamuan Makan Mesra Kanak - kanak di Istana Negara bersempena Hari Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agung Permaisuri ...
then , the diary starts here :)

7.45 pagi
Berkumpul , kemudian pergi ke Istana Negara dengan menaiki bas . Semua ada pasangan masing-masing ,
Mine is Ain ! :) sejuk je kat dalam bas tu sebab ada penghawa dingin

8.30 pagi
Setibanya di sana , kami disambut dengan 'Red carpet' yang diiringi dengan penyambut tetamu ...
Kemudian cari tempat duduk , Geng Hazirah dapat duduk di belakang meja Pegawai Kementerian Pelajaran , tapi tak ambil gambar diorang pon sebab tak kenal   ... LOL


9.00pagi
Ketibaan Permaisuri , kemudian orang yg pakai baju macam askar , alah yang korang pernah tengok kat tv main alat muzik tu , ada depan mata je , yelah Hazirah duduk depanlah katakan  n_n
Kali ini diorang main lagu Negaraku , best .. :)
Disusuli dengan bacaan doa dan lain - lain ...

9.20 pagi
Jamuan makan bermula...Mula-mula jamah dessert dulu  :)


 Strawberry + Marshmallow + Coklat (dlm bentuk cecair) = Sedap !!  ♡♡♡










Then , Hazirah jamah lah croissant yang disalut coklat ... umm , sodap !...



ye , yang kat belakang milo tu lah crossaint tersebut ...



Then , kitorang minum air milo dulu ..
*nampak tak , milo yang kat sebelah kain merun tu









10.00 pagi 
ada persembahan lagu Ombak Rindu , murid Sek Khas yg menyanyi , serius merdu !
sama macam penyanyi sebenar .... :)
kemudian , diikuti dengan persembahan yang lain ...













11.00 pagi  
bersurai
time nak balik tu , pergi tandas dulu , pergh ! cantik + wangi tandasnya , bau lavender :)
ok , then , naik bas ...



ni Ain , ntah apa kena , nangis kott ,
cehh mana ada , Ain saja-2 je tu  = _ =

Hazirah pon gelaklah apa lagi ...




Ni kawan kitorang ,
diorang ni pelik sebab orang lain yang buat persembahan ,
orang lain yang letih  haha XD
yang pakai baju PSS namanya Aisyah
yang murid biasa tu Syazliana












kitorang just dapat Goodie bag yang berisi buku dan koleksi stem bersempena hari Pertabalan Agung ...








Bye - bye , istana negara :'(
Daulat Tuanku ! :)

As'salamualaikum                                    


yang kenyang , wakakaka
Hazirah Muslim :D
                                                                                                                            

4 comments :

Budak Unifi said...

hahaah

★ ɥɹɐן ɐʎɐʎ said...

IKLAN LALU ~ PON PON PON

GA TERBANYAK DI DUNIA BLOGGING . JOM REBUT KAN HADIAH YANG AWESOME .
--> LOMO . DOMAIN . PELBAGAI VOUCHER . RM 30 cash . Topup . SHAWL . MANY MORE <--

http://yayalarhsecret.blogspot.com/p/awesome-ga-in-blog.html

jihah jimur said...

seronoknyer dia^^

Hazirah Muslim said...

@jihah jimur hehe , memanglah 1st time tu . . .